Zgjedhja e Presidentit te KE. Arba Kokalari thirrje për te votuar Ursula Von Der Leyen si shefen e re të BE

Eurodeputetja shqiptaro-suedeze Arba Kokalri ka deklaruar publikisht mbështetjen e saje për ministren gjermane të mbrojtjes Ursula Von Der Leyen ne zgjedhjen e sotme të Parlamentit Evropian për presidentin e ri të Komisionit Evropian
Eurodeputetja e parë shqiptare ka bere thirrje ne profilin e vet ne fb për te votuar kandidaten e PPE –se ne zgjedhjen e sotme.
Ja stausi i plote i Kokalarit

Sonte, Parlamenti Evropian po voton dhe me shume gjasa ministri gjerman i mbrojtjes Ursula Von Der Leyen do të jetë një president i ri i komisionit të BE (qeveria e BE). Ajo është një kandidate nga grupi im PPE, një fuqi shumë kompetente dhe unifikuese që ka vullnetin dhe kushtet për të zgjidhur sfidat tona më të mëdha të përbashkëta. BE Ka nevojë për të tani.

Në qoftë se, një shumicë e parlamentit voton jo për të, puna politike e BE është në rrezik të dhe reformat që Evropa ka nevojë do të vonohen e do të vonohen.

Kjo është arsyeja pse unë dhe kolegët e mi të moderuar në parlamentin evropian shkruajnë një apel ku ne i bëjmë thirrje demokratëve socialë për të votuar po për të sonte.