Vjosa Osmani, lideri që bëri diferencën !

Nga Nebil Çika

Rezultati i zgjedhjeve ne Kosovë dëshmo faktin qe znj. Vjosa Osmani beri diferencën . Rezultati i LDK dëshpërues i LDK qe u radhit si forcë e trete politike dhe veçanërisht humbja drastike në bastionet e LDK tregon qe me znj. Osmani kane shkuar pjesa dërmues e strukturave politike dhe elektoratit te LDK.
Vjosa beri ndryshimin dhe diferencën edhe ne krahasim me aletin e saje Albin Kurti VV pasi ne masë vota RRETRH 50 % qe pritet te arrije VV deri ne përfundimin e plotë te numërimit me se shumti është votë qe vjen prej Osmanit dhe listës se saje personalitete te spikatura te politikes e qytetarësisë ne Kosove.
Osmani mbetet një shembull suksesi e model për te gjithë politiken mbarëshqipatre pasi dëshmoi se një lider me karakter dhe guxim duke ndjekur bindjen dhe parimet e saje politike mund te beje ndryshimin . Zgjedhja e saje e pritshme ne postin e Presidentit te Kosovës pritet te ndryshoje për mire shume gjera jo vetëm ne Kosovë por edhe ne krejt territoret shqiptare përfshiu edhe shtetin amë Shqipërinë. Nuk kam pare me pare zgjedhje ne Kosove te kenë pasur kaq vëmendje nga publiku ne Shqipëri dhe besoj se ky interesim vjen prej Vjosa Osmanit dhe diferencës qe ajo beri me qëndrimin e saje . Fjalimi i saje i jashtëzakonshëm ne Kuvendin e Shqipërisë pak kohe me parë e ka bere znj. Osmani një lider politik shume te dashur te respektuar edhe publikun ne Shqipëri.

Tani pas rezultatit të zgjedhjeve nuk ka një dyshim qe ajo është modeli se si edhe ne person i vetëm me cilësitë e kurajën e duhur politike mund te beje diferencën që sjell ndryshimin