Turqia përdor testin diagnostikues të koronavirusit që nxjerr rezultatin për 15 minuta

Ministria e Shëndetësisë së Turqisë rrit masat kundër koronavirusit të ri (Kovid-19), që ka ndikuar tërë botën.
ues të koronavirusit që nxjerr rezultatin për 15 minuta
Ministria e Shëndetësisë së Turqisë rrit masat kundër koronavirusit të ri (Kovid-19), që ka ndikuar tërë botën.

Ministria ka rritur numrin e testimit për të parandaluar përhapjen e epidemisë.

Në këtë kuadër është rritur numri i laboratorëve që mund të bëjnë testin dhe filloi të përdoren kite të shpejta (pajisje diagnostikuara) që mund të japin rezultat brenda 15 minutave.

Sipas informacioneve të marra nga Ministria e Shëndetësisë, krahas kitit diagnostikues vendas që merr rezultat për 60 deri në 90 minuta, do të përdoret edhe analiza diagnostikuese që arrin tek rezultati për rreth 15 minuta.