Subashi, ligji dhe Maliqi i Fierit

 

Nga Luan Baçi

SUBASHI ben ” Ligjin ” ne Fier.
Tashme kjo eshte fakt.
Ai komandon çdo gje, vendos per, çdo gje, kjo edhe nepermjet familjareve te tij, qe, jane te emeruar, ne poste te ndryshme te administrates publike.
Kete radhe behet fjale per Subashin e” vogel” vellaçkon e kryetarit te “madh “, qe eshte Drejtor personeli ne qark, ai eshte kryetari “de fakto ” i Qarkut, pasi kryetaria “de jure” e shkret, thjesht, pershesh po ha.

Fotot ne fjale, jane foto te zyres se Av te popullit, zyre shume e rendesishme, per te ballancuar pushtetet, zyre qe merret, me shqetsimet dhe ankesat e qytetareve dhe qe duhet te jet, ne dispozicion te tyre.

Por tashme ,keto zyra do te degdiset ne periferi te Fierit, ose ku te munden pa adres, pasi,” pronaret “, e Fierit, vendosen ti mbyllin zyrat, me arroganc ,me dhune, duke, shqyer deren e zyres, duke nxjerr, paisjet, jashte, dhe duke e kyçur, deren, pasi aty do te behet, nje sallon pritje, ku kryetari ” de fakto ” i qarkut do te bej, pazaret e radhes, per tenderat e bashkis.
Denoncimi dhe fotot vijne nga perfaqsusja e zyres se avokatit te popullit ne Fier ,Znj Laureta Roshi.
Sa per sqarim kjo, se me ligjin e shpifur, ” anti shpifje ” te qeverris, dhe te Subashajve te rilindjes, qe kane uzurpuar, çdo pushtet, ne Fier ,dhe nuk kane ,lene, familjare, kuneter, kunata, baxhanak, kusherinj, krushq , komshinj besnik ,pa emeruar, ne pune, mundet, qe dhe te na ,padisin dhe te na fusin ne burg.

Qytetar te Fierit, interesohuni, shikoni, degjoni, verifikoni, mesoni te verteten, se si po na drejtojne, se si po na vjedhin, se si po perfitojne, qindra miljon, lek dhe ju po vuani, pa pune, pa, te ardhura, pa shpres, po largohen, bijt, tuaj çdo dite larg, shtepis ,familjes dhe pastaj gjykoni ,kete, kaste hajdutesh te pa ngopur, qe nuk ndalojne, po nuk i ndaluam ne te gjithe bashke.