“Statuti do veprojë edhe mbi Berishën”.Basha: Nuk do të kursehet askush që linçon apo dëmton PD

Nga OraNews

Kryetari i Partisë Demokratike Lulzim Basha akuzoi ish kryetarin e tij që sot kthehet në beteje për ti marr karrigen, se ngriti foltoren për të përdorur Partinë Demokratike si mburojë ndaj Shteteve të Bashkuara të Amerikës. Në një intervistë për Ora News Lulzim Basha nuk e kursen Sali Berishën, duke e cilësuar si një individ qe ka nisur një lincim brenda familjes se tij poltike.

Ora News: Zoti Basha ju padyshim jeni lajmi në këtë kohë, por bëni 2 pyetje të shkurtra për të respektuar dhe shoqërinë e intervistës. A i shkon për shtat një lider perëndimor që të përmendë nenin 27, siç quhet neni fshes në statut. Kush është kundër për të vazhduar?

Lulzim Basha: Ka një keqkuptim dhe një banalizim këtu, ajo që unë qëndroj që para ditës së parë si kryetar. Kam thënë që si nuk luftoj si nuk mbaj njeri me zor në Partinë Demokratike. Nuk jam unë ai që vendos masa disiplinore në Partinë Demokratike. Është statuti që i ka blerë. Sepse pa statutin partia është një xhungël me të vullnetit të çdo demokrati mund të dhunohet e drejta e çdo demokrati mund të humbasë. Ndaj angazhimi jo vetëm i imi por çdo demokrati është të zbatohet statutin. Ajo që ka thënë dhe qëndroj pa më të voglin hezitim është që çdo veprim për të bërë Partinë Demokratike për të tërhequr interesat politike dhe elektoratin e Partisë Demokratike do të trajtohet në mënyrë që të voglin hezitim sipas statutit.

Ekskluzive/ Basha në Ora News: Meta, Berisha e Rama karusel që duan të mbajnë peng Shqipërinë
Ora News: Thënë këto do të shfaqet Berisha?

Lulzim Basha:Besoj që përgjigjia ime ishte e qartë dhe shteruese. Partia Demokratike nuk vepron me mua. Unë si kryetar i saj nuk mund të jetë më nëse. Detyrimet e kryetarit të Partisë Demokratike dhe të çdo partie të Partisë Demokratike janë në statut. Pyetja e vërtet është, nëse Sali Berisha e nisi luftën për statutin për demokracinë e brendshme dhe po e mëkatit, në fakt po del që në fakt nisi zanafilla e kësaj për të bërë Partinë Demokratike edhe për personat që nuk janë njerëzit në Amerikë. . Nëse në funksion të kësaj linçimit, përçarëse, shfokusimit, veprimeve për të shfokusuar aksionin e Partisë Demokratike të opozitës së gjuhës kundër kundërt të Edi Ramës, do të shkoj deri në fund duke mos njohur organet legjitime dhe vendimet legjitime padyshim që statuti bëjnë të funksionojë.