“Si qeni nga zinxhiri !”

Nga Nebil Çika

Dje isha në Vlorë,gjatë gjithë rrugës ish vetëm un në autostradë ,as makina ,as njerëz në të dy anët e rrugës. Këmbë njeriu- kur i thonë ! Vetëm pot-blloqe me policë e ushtarë .
U kujdesa mos shihja ndonjë fshatar që punonte ne tokat pranë rrugës ,nuk pashë kembë njeriu ! Edhe këta nuk dalin pa lejen “udhëheqësit kryesor” .
Edhe qytetet bosh, Fieri një qytet fantazme ne kuptimin e plotë te fjales . Mora ane tel nje mik, thash ta takoja ! Aman vëlla se nuk na le ai gjati, na gjobit , ka post-bloqe me police eushtare ngado -me tha ..!
Edhe Vlora ne pjesën me te madhe te sajë e shkretuar . Mbërrita në Vlorë dikur në orarin qe kryeministri kishte urdhëruar daljen nga shtëpia të grave me fëmijë .
Nami ne lungomare ! Mijëra njerëz . Shume gra e fëmije edhe pak burra, me trima,t qe kishin guxuar te shkellnin urdheri e Ramës per të ndenjë ne shtepi ! Nuk kisha pare kaq as ne kulmin e sezonit turistik ! E kishin “dhjerë” nje cikë muhaberin ketu ! Asnjë distance sociale siç ka porositur “lideri suprem “ ,gra qe ne tufa bisedonin me njëra tjetrën meze te larte , sikur nuk ishin takuar me3kurre . Me pak fjalë një popull i tere i lëshuar “si qeni nga zinxhiri “ thonë ne Labëri.
Trishtim i madh ! Me kujtoji kohën e diktaturës komuniste . Rruge pa makina dhe “populli i lumtur “ që del xhiro me lejen e udhëheqjes .
As pune e sa buke ! Vetem parpagande dhe terrorr psikologjik ! Ndjehej vetem frikë ,panik e vakum !
As reagim si qenje njerezore , as gjë prej gjeje !

Keta ja kane arritur qellimit : nund ta mbajne këte popull në robëri sa tiu doje qejfi . Mjafton të shpikin një “armik” te jashtëm apo të brendshem !

Psikologji kopeje !

Gëzuar 29 nëntorin opozitë !