Reforma Zgjedhore/ Yuri Kim presion opoztës : Topi është në fushën e Bashës, mazhoranca ka lëshuar

Ambasadorja e SHBA në Tiranë ka deklaruar se është arritur marrëveshja për reformën zgjedhore, por opozita ende nuk ka thënë ‘po’ në mënyrë përfundimtare.

Yuri Kim deklaroi se ‘ka ardhur koha që opozita, Partia Demokratike dhe mikun tim Luli Basha, që të barazpeshojë të gjithë faktorët dhe të thotë ‘Po’ për popullin shqiptar dhe të thonë ‘Po’ për Shqipërinë në Europë’.

‘Sot kemi bërë një progres të jashtëzakonshëm.

Çdo palë, partije i kërkohet që të japë që Shqipëria të fitojë. Çdo palë dha, çdo palë fitoi.

Populli shqiptar mund të fitojë akoma më shumë. Çdo palë dha, por duhet ti jap merita të veçanta partisë në pushtet.

Ne e bëmë të qartë, se partia në pushtet, kanë privilegjet e tyre dhe duhej të jepnin më shumë dhe ata dhanë.

Ne kemi atë që mund të jetë një marrëveshje shumë e mirë’.

Ka ardhur koha që opozita, Partia Demokratike dhe mikun tim Luli Basha, që të barazpeshojë të gjithë faktorët dhe të thotë ‘Po’ për popullin shqiptar dhe të thonë ‘Po’ për Shqipërinë në Europë.

Topi është në fushën e tij, e ardhmja është në fushën e tij’.