Nje pyetje publike per z.Lulzim Basha

!

Nga Nebil Çika

Sot kreu i PD z. Basha firmosi nje marrëveshje me Aleancën per mbrojtjen e Teatrit ” dhe mire bërëi pasi do pardrejtesi perfshi edhe garbitja e prones publike nuk duhet lejuar . Mirëpo vrejmë me keqardhje qe zoti Basha nuk ka denmostruar te njejtin “vullnet politik” kur vjen fjala per te perndjekurit politike antiokomunste , padrejtesite dhe mizorite e bera nga shteti shqiptar,në diktaturë komuniste e pas sajë ,mbi kete shtrese që eshte rreth 35% e popullsisë njëheherazi edhe baza politike e elektorale e PD . Qe nga 17 janari i këtij viti ( 2019) Shoqata Antikomuniste e te Perndjekurve Politike të Shqipërise ka i ka kerkuar zyrtarisht dhe publikisht kryetarit të PD një ” Memorandum Mirëkuptimi ” me 8 pika ketkersa bazike qe synon qartesimin dhe konsilidimin e maredhënjeve reciproke midis nesh . Deri tani nuk kemi asnje pergjigje zytare nga z. Basha dhe nga askush tjeter ne PD.

Nuk dua ti jap mendje z. Basha per sjelljen e tij politike por me qe sot, pas firmosjes se marrëveshjes per Teaterin shume te perndejkur politike antikomunistë me kane pyetur : Çfare po behet per marrveshjen tonë ? – kam nje pytetje publike te drejperdrejte për te : Pse nuk nuk ka ende nje pergjigje per kerkesen tone qe ne besojme se ne palnin politik e elektoral eshte ne intertes te PD me shume nga cdo marveshje tjeter qe ka bere e mund te firmos ajo ?!

Qofsha i gabuar, por jam i bindur se çfardo qe te beje e te firmose PD e ka te pa mundur te ekzistoje e jo me te vije ne pushtet pa te perndjekurit politike antikomuniste . Kete ma do mendja se e di mire edhe z. Basha !

Ps . Per te gjithe ata qe nuk jane dakord me mua per shkak se mendojne që nga ky qendrim i imi, mund “t’iu merzitet kryetari” po i’ua jap parparakisht pergjigjen , ate qe kam premtuar publikisht diten qe jam zgjedhur kryetar i te perndjekurve antikomuniste te Shqiperise: Edhe Zoti sikur te me dalë kundër njerëzve të mi , do të dal edhe kunder Tij