ME I GJALLE SE ÇDO I VDEKUR ! Sot ditëlindja e poetit martir Vilson Blloshmit

…ME I GJALLE SE ÇDO I VDEKUR ! Sot ditëlindja e poetit martir Vilson Blloshmit ! Nuk ka diktaturë që mund të vrasë dot poetët ,dikaturat vrasisit vdesin me turp, poetet jetojnë ne perjetësi ne pezitë e tyre .

Kjo poezi eshte sfida me e madhe qe vet Bloshmi u bëri,po u ben dhe do tiu bejë ne perjetësi vrasësve të tij komunistë .

“Nëse nuk munda brengës t’i bëj ballë,
Zjarr përsëri kam në shpirt të djegur;
Nëse m’i vdekur jam se çdo i gjallë,
Mirë pra, m’i gjallë jam se çdo i vdekur. “

Vilson Blloshmi