Makthi ynë !

Nga Nebil Çika

Ti je makthi ynë ! Tërmet e shkuar tërmetit ! “Shyqyr” qe ra tërmeti e del çdo ditë ne TV, tani që ne shatë te mëngjesit ,e terrorizon shqiptaret me papërgjegjshmërinë tendë, talljen tende ,ligësinë tende . Një pjese mirë ua bën se çfarëdo te besh ti nga pas i ke si kope delesh . E kam fjalën për ata qe duan partine , jo vetëm par Shqipërisë por edhe para familjeve te tyre . Për ata qe nuk duan sa drita e as ujë po vetëm të pajtohesh ti me Metën. Këtyre nxirru ujë te zi ! Po ç’faj te kane shqiptaret e tjerë qe duan te rrojnë si njerëz . Qe duan Shqipërinë , veten dhe familjet e tyre përpara partisë ! Për këta je nena e panikut , je makthi me i madh qe ka pare e dëgjuar ky popull e komb pas Enver Hoxhës , Je qoftëlargu vete ! Ne te gjithë qengjën tende ne veshje , ne sjellje ne komunikim e sidomos në vendimmarrje !
Po ndëshkon gazetare e qytetarë për “përhapje paniku “vetëm se guxojnë te thonë te vërtetën. Po a ka, a mund te behet me panik nga ty !
Te keqen e panikut ! Je makth ne çdo dite ore minutë e sekondë !
Kam me përhapje paniku me te madhe se ta te instalosh apo te rikthesh diktaturën. Çfarë makthi përçon tek shumica e shqiptareve kur zgjedh ne krye te parlamentit ish ministrin e brendshëm te diktaturës përgjegjës për krime kundër njerizimit dhe gjenocid . Është rasti me unik ne bote kur një person fotoja e te cilit është ne muzeun e krimeve te komunizmit si autore e krimeve kundër njerizimit dhe gjenocid e ne të njëjtën kohe edhe numër 2 i shtetit . Kam panik e makth me te madh se ky dhe mund ta beje vetëm ti ! Ka panik me te madh se sa te mbushesh bulevardin me fytyra krimineles komuniste që i kanë shkaktuar këtij populli e kombi tragjedinë me te madhe ne histori . Mbi 10 mije te varë , mijëra te burgosur , mijëra fëmije, gare e pleq te vdekura nga uria e torturat ne kampet komuniste te shfarosjes , 35 % e popullsisë e persekutuar pa mëshire ndërkohe qe i gjithë vendi u rrethua me tela me gjemba duke krijuar kështu burgun me te madh ne historinë e njerizimit. Te keqen e panikut nga tërmeti ky është horror dhe ti je makthi qe vjen prej tij .
Ti je makthi vete kur merr kriminele e trafikantë te te gjitha kallëpeve i bën ministra , deputetë kryetare bashkish e pjese te administratës etje duke ngjallur panik e makth jo vetëm tek viktimat e tyre por te te gjithë shqiptaret normalë .
Je makth kur bën zgjedhje një partiake si ne diktaturë, kur vjedh e blen vota , kur paratë e shqiptareve ja jep miqve e klientëve te tu, kur burgos fukarenjtë se nuk paguajnë dot energjinë elektrike , kur u parish shtëpitë e nxjerr ne qiell te hapur gra e fëmije . A nuk është kjo :termet e shkuar tërmetit ?!
Je makthi ynë i madh se për 6 vjet ne pushtet ke larguar nga vendi çerekun e popullsisë dhe ky është spastrim i pastër etnik është gjenocid ! Me këto qe ke bere e po bën , ne se ka njeri qe duhet arrestuar për përhapje paniku je ti . Po ti nuk ke hallin e panikut te publikut po për panikun qe te ka zëne ti dhe bashkautorët e tu ne pushtet nga publikimi i te vërtetës , nga zgjimi i njerëzve qe u ka shkuar thika ne kockë nga makthi qe u shkakton çdo dite ditë dhe banda jote qeverisëse . Ç’nuk i ke bere e po i bën këtij populli, duhen dite e volume te tera te shkruash për to . por kaq mjaftojnë për kuptuar se çfarë djalli je ! Ti je e keqja e madhe e këtij vendi , shfaqja jote publike i bën njerëzit ta harrojnë edhe tërmetin dhe vuajtjet e shkaktuar prej tij se kur del ne publik e flet ti, shikojnë dëgjojnë e kuptojnë që e keqja e ligësia ne këtë vend nuk paska fund .