KOMUNIZMI DHE NEOKOMUNIZMI NË SHQIPËRI

Nga Petrit Ali Mulla

Pak Komunistë, në Shqipëri, e njihnin, ideologjine e Karl Marksit dhe vet Marksin.!
Propoganda ishte shume e madhe dhe Diktatori, Enver Hoxha, ne qofte se tentonte dikush, te shante ose ofendonte Klasiket, e Marksizem – Leninizmit, i shkonte ne satërë, me varje, ose me pushkatim, kush ndermerrte, nje hap te tille guximi.
A e dini, ju se çfarë ishte komunizmi ne Shqiperi..!!??
Komunizmi në Shqipëri, ishte boshllëk shpirtëror dhe Ateizëm, kunder besimeve fetare, ishte triumfi i humbjeve, Ekzaltimi dhe entuziazmi i Dështimeve, ishte Xhveshje morale, xhveshje Fetare e pasurore, ishte kunder traditës Shqiptare dhe shkatërrim i patriotizmit, shkatërrim, i vlerave, të trashëgimisë kulturore, i tradites burrërore e kombëtare Shqiptare.!!!
Komunizmi ishte detyrim, për t’u nështruar dhe servilosur, Detyrim për të spiunuar, e tradhtuar veten,familjen, klasën, popullin dhe të drejten e të vërtetën.!
Komunizmi ishte depersonalizim i dinjitetit, ishte ideologji e sundimit të mendimit të gënjeshtërt, ishte populizëm antipopullor, i populistit demagog e mashtrues.!
Komunizmi ishte internacionalizëm prroletarë antikombëtar, Komunizmi ishte revolucioni i dhunshëm, i cili nuk u ndërpre, derisa u këput dhe dështoi.!
Kominizmi mbijetoi mbi tragjeditë, mbi varfërine dhe mbi jolirinë, roberine dhe tmerret, që shkaktoi, te gjithe klases kundershtare, te tij.! Komunizmi, Mbijetoi duke vrare dhe rivrarë të vrarët dhe duke persekutuar, deri edhe më besnikët e vet.!
Komunizmi jetoi deri sa konsumoi dhe hëngri vetveten, derisa u shkatërrua vetë, ai dhe supershteti gjigand, që ai ngriti duke gllabëruar gjithcka .!
Komunizmi, kishte ndjellë, e mbjellë mjerim, frikë e terror te populli, i cili i shërbeu fatkeqësisht me besnikëri për 50 vjet dhe duke u nenshtruar.!!! Komunizmi ishte, si ajo shtriga, e cila hante edhe kokat e bijve të vet.!!!
Komunizmi ishte diktaturë totalitare, intolerance; ishte perjashtimi, ndëshkimi dhe burgosja e deri ekzekutimi i Patriotëve, Nacionalistëve dhe i “Armiqve”, ku armiq të partisë e të popullit, kishte rraste, që ishin edhe komunistët, Ata që mendonin ndryshe nga diktatori, nga pushteti e partia e tij.!
Komunizmi ishte ai i cili dhe pasojat e të cilit, shqiptarët po i vuajnë akoma edhe sot,pas 30-të vitesh, që kur ai “vdiq”, por që la si trashëgimi komunizmin më bastard, Neokomunizmin.!
Kjo sepse Komunizmi socialist, ne Shqiperi, la pas fantazmat e hijet e tij, njerëzit me botkuptimin Marksist-Leninist, pinjollët Bllokut të tij, Neokomunistët të maskuar, si Liberal e Demokratë të cilët vijuan, si “Diktatorë” modernë, të partive politike e të pushtetit, të cilët si Oktapodë të krimit, e korrupsionit, fatkeqësisht e sundojnë akoma kohën, tranzicionin, pseudodemokracinë dhe shtetin shqiptarë, e shoqërinë shqiptare edhe sot, ne të gjitha fushat, por ata udheheqin Ekonomine dhe politiken, jane kthyer, ne komuniste kapitalistë.!
Diktatura komuniste, pasi dështoi si regjim terrori, ajo realisht u vetshëmb dhe degjneroi, në një regjim tjetër kriminal padrejtësie, krimi Gjyqsor, Narkotrafiku, Reformash “të reja”, si ligjet e Privatizimit te Ekonomise, si Ligji 7501, per ndarjen e Tokes bujqesore, Ligji per Aluizmin, ligje per abuzivizmin, hajdutërine , krimin m, padrejtesie dhe korrupsionin “demokratik”, prej të cilit shqiptarët largohen nga Shqipëria, nga syte kembet dhe nuk kthehen më, ne Atdheun e tyre.!
Ky tranzicion i gjate, i manipuluar, nga komunistet, te bere Neokomuniste, si kapitaliste, me Roformat e tyre, pambarim, ne favor te tyre, nuk dihet edhe përsa kohë, do vazhdojë dhe deri kur më, do të ndalen.??!!
Bijte dhe Bijat, e komunisteve, te konvertuar ne Kapitaliste, qe perfaqesojne neokomunizmin, jane bere pronare, te politikes se pushtetit, te sotem, por kane kapur edhe disa segmente, te Opozites se sotme, jane bere kapitalistet, me te medhenj, te Ekonomise, ne te gjitha sektoret shteterore, por edhe privat dhe po i marrin frymen Demokracise, shume te munguar, per shqiptaret.!
Oligarket komuniste, beren rrokaden, me ish-pronaret, me ish-klasat e permbysura, duke marre pronat e tyre, me ligjet “demokratike” dhe duke e kthyer Shqiperine ne nje Çiflig te tyre..!!!
Pra ky eshte, Komunizmi dhe NeoKomunizmi, që goditi Demokracine ne Shqiperi dhe qe po e tej zgjat tranzicionin dhe enderrën e vjeter, te Shqiptareve, per te hyre, ne Bashkimin Evropian..!!!

Konispol, më 15 Tetor 2021.!