Historiani : Familja e Edi Ramës ka 75 vjet që garbit Himarën

Grabitja e pronave te Himares nga komunistet nuk fillon sot por që në vitin 1944 . Me arogancen e fituesit komunistet kryen dhe po kreyjneëj krime , si vrasje, garbitje dhunime etje Forcat partizane komuniste i nësën garbitjet epronave te shqiptareve ende pa e marre pushtetin ,fenomen qe ka ndodhur ne te gjithe vendin .
]E vecanta per Himaren eshte se edhe pas 75 vitesh vazhdon te garbitet ne linje politike e gjenetike nga e njejta familje ajo e kryeministrit aktual Edi Rama .Ne 1944 nga komandanti partizan Minella Koleka dhe sot nag nipi i tij Edi Rama .
Kjo vetetohet edhe nga keto dy prova historike qe miku im studiuesi i historise av . Xhafer Sadiku ka zbuluar ne arkivat komuniste dhe ka publikur ne fb. E nisen me garbitjen e bagetive dhe po vazdojne me garbitjen tokave , trojeve dhe palazheve piktoreske etje , prona te himaritëve brez pas brezi dhe jo vetem .Grabitja ka qene dhe mbetet instikti me i forte i komunisteve .
Shumica e himarioteve e therrasin Edi Ramen me emrin Koleka , mbiemrin e nënës së tij nga Vunoi fshat i kesj zone

Stausi i plotë i av. Xhafer Sadikut në fb

UJQERIT E KUQ TE BREGUT
Komunistët gjatë luftës civile grabitën bagëtitë e fshatarëve. Numri i bagëtive të grabitura ishte dhjetëra mijëra krerë.
Kështu, Komanda e Vendit Himarë, në 14 korrik 1944 informonte Komandën e Qarkut në Ramicë se ishin larguar për në Greqi më shumë se njëqind persona nga Himara dhe vazhdonin të largoheshin të tjerë. Ata ishin të mendimit të sekuestroheshin bagëtia e Niko Kacelanit, 500 krerë; Zaho Goros, 200 krerë; Kat Kulit 100 krerë; Savo Lazrit 200 krerë dhe Teo Bollanos 150 krerë.
Anëtarët e këshillit dhe të rojeve partizane shkuan në mal dhe sekuestruan gjithsej 380 krerë, nga të cilat 55 krerë i mbajti Batalioni IV i Brigadës XII dhe 40 krerë komanda e vendit dhe këshilli Nacional-clirimtar.