Hapja e negociatave me BE. Arba Kokalari : BE duhet të mbështesë vendet e Ballkanit Perëndimor 

 

Euro-deputetja shqiptaro-suedeze  Arba Kokalrai ka reaguar pozitivisht ne prag te marrjes se vendimit te KE per hapjen e negociatve per Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut .

Ne nje postim në faqen e saje ne fb  znj.Kokalri  shkruan :

Zgjerimi i Bashkimit Evropian ka qenë një nga projektet më të mëdha të suksesit të Europës. Ish-vendet komuniste janë bërë ekonomi të lira, demokraci të hapura dhe një pjesë të dukshme të Europës. Miliona njerëz janë larguar nga varfëria.

Këtë javë, ministrat e BE po takohen për të vendosur nëse BE duhet të hapë negociatat e pranimit me Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut. Ndër të tjera, Franca ka qenë një qasje  te prerë. Suedia duhet të jetë duke  shtyrë që ministrat e BE të thonë po për hapjen e negociatave. Atëherë duhet të vazhdojmë të shtyjnë qeveritë për të zbatuar reformat demokratike.

Vendi  duhet të bëhet anëtar i BE-së pa u kënaqur me demokracinë, luftën kundër korrupsionit dhe forcimin e rendit të ligjit (kriteret e Kopenhagenit). Bashkimi Evropian duhet të rrisë kërkesat e demokracisë dhe të ketë kufij të qartë për vendet e BE. Megjithatë, BE duhet të ndihmojë gjithashtu vendet e Ballkanit për të ndihmuar veten.Me demokraci të qëndrueshme të qëndrueshme në Ballkan, do të kemi një Europë më të sigurt dhe më të sigurt.