Grida Duma : LDG do të bëhet një strukturë e hapur,Ja kujt i ndalohet të garojë për kryetare

 

Nënkryetarja e Partisë Demokratike Grida Duma ka deklaruar se Lidhja Demokratike e Gruas duhet të shndërrohet në një strukturë të hapur dhe të madhe.

Në një postim në Facebook, deputetja demokrate ka publikuar një video nga tryeza e dialogut për procesin e Lidhjes Demokratike të Gruas.

Sipas saj gratë në profesione të respektuara si: mjeke, avokate, pedagoge, nuk mund të gjejnë veten në struktura të mykura dhe LDG nuk do të jetë një strukturë e varur politike.

Postimi i plotë i Grida Dumës:

Pjesë nga tryeza e dialogut për proçesin e Lidhjes Demokratike të Gruas.

Me mbështetjen e rëndësishme të Fondacionit “Konrad Adenauer” dhe “Qendrës për Qeverisjen e Mirë”.

Grupi i punës i përbërë nga gra të profilit të lartë politik dhe profesional, shqyrtoi nisjen e proçesit të rivitalizimit Lidhjes Demokratike të Gruas. Theksuam për transparencë dhe besim, që të gjitha zonjat e këtij grupi pune janë të përjashtuara nga kandidimi për LDG-në. Duke dhënë kështu provën e parë të dedikimit përtej çdo konjukture pushteti.

Lidhja Demokratike e Gruas, duhet të shndërrohet në një strukturë të hapur, të madhe. Një strukturë që nuk i shërben pushtetit të njërës apo përdorimit nga një-shi. Duhet të hapet drejt shoqërisë dhe intelektualeve.

Gratë profesioniste, të respektuara në komunitet, mjeket, avokatet, pedagoget, artistet, arkitetktet, psikologet; zonjat e te gjiitha profesioneve nuk mund ta gjejnë veten në struktura të mykura partiake. Lidhja Demokratike e Gruas, nuk mund dhe as do të jetë më një strukturë e varur politike. Duhet dhe do të jete një strukturë më e gjerë se politike, madje kritike e konstruktive me vetë Partine Demokratike në ndërtimin e vlerave. Për këtë arsye duke falenderuar Fonacionin Conrad Adenuaer, Drejtorin Tobias Rüttershoff; z. Arben Cejku, Drejtor i ACGG, Prof. Dr. Afrim Krasniqi, Drejtor i ISP për organizimin shumë të frytshëm të këtij aktiviteti.

Po ashtu falenderoj koleget zjj. Dhurata Çupi, znj. Arta Sakja, znj. Zheni Gjergji, znj. Orjona Pampuri, znj. Eralda Bano, znj. Greta Bardeli, znj. Ina Zhupa, znj. Ledina Aliolli dhe znj. Alfrida Marku; të cilat me dedikim dhe shumë përgjegjësi janë në krye të këtij proçesi tejet të rëndësishëm për LDG-në dhe Partinë Demokratike.