Fotot e kriminelëve afishohen në bulevardin e Tiranës

Nga Çelo Hoxha

Këto ditë do shikoni nëpër Tiranë fotot e ca personazheve të komunizmit. Besoj e merrni me mend që kanë qenë persona me precedentë penalë, sepse kjo është natyra e komunizmit, por po ju përcjell dhe dënimin e saktë që u ka dhënë gjykata, në shkurt 1939. Pak më muaj më vonë erdhi fashizmi dhe ata dolën nga burgu; akoma pak më vonë erdhi partia që e ngriti krimin në kult.
Këto ditë do shikoni nëpër Tiranë fotot e ca personazheve të komunizmit. Besoj e merrni me mend që kanë qenë persona me precedentë penalë, sepse kjo është natyra e komunizmit, por po ju përcjell dhe dënimin e saktë që u ka dhënë gjykata, në shkurt 1939. Pak më muaj më vonë erdhi fashizmi dhe ata dolën nga burgu; akoma pak më vonë erdhi partia që e ngriti krimin në kult.
Vasil Shanto – i dënuar me 10 vjet burg.
Qemal Stafa – i dënuar me 3 vjet burg.
Emin Duraku – dënuar me 3 vjet burg.
Nazmi Rushiti – dënuar me 6 muaj burg.
Ndoc Mazi – i dënuar me 1 vit burg.
Muzafer Asqeri – i dënuar me 6 vjet burg.