Familja,ndryshimi thelbësor midis të majtës dhe të djathtës

Nga Nebil Çika

Musa Sina,një nacionalist antikomunist pinjoll nga një familje fisnike e Dibrës,që e kaloi shumicën e jetesës në burgje e kampe internimi . Mbahet mend, midis të tjerash, për përgjigjen që i dha në burg një komunisti të dënuar si revizionist.
Pyetjes se tij: “Pse ju antikomunistët nuk ju braktisin familjet kur dënoheni ndërsa neve na braktisin ” – Sina iu përgjigj: Un i kam thënë fëmijëve që babai juaj jam un dhe nëna juaj është gruaja ime,ndërsa ju iu keni thënë se nëna është partia dhe babai Enver Hoxha .
Fëmijët nuk kanë faj,sillen siç i kemi edukuar ne , shkojnë tek ata që njohin për nënë e babë.
Kjo është diferenca !