Emri i Mehmet Shehut nje turp, heqja e tij qytëtruese !

 

Nga Fejzi Mailaj

(Çorrush Mallakastër )

Lexova sot nje vendim te gjykates per heqjen e emrit te rruges qe lidh qytetin e Ballshit me Uzinen .Ajo mbante emrin e Mehmet Shehut .Ishte vendosur me vendim te Bashkise per turpin e saj .
Denoncimin e kishte bere viktima .Vrasesi ishte Mehmeti .Po nese nuk do te kishte denoncim cdo te behej e mendoni ?
Emri do te ishte aty dhe mesazhi qe do tu jepte qytetareve ishte i qarte .Vrisni sa te doni se do tju nderojne ketu ne Ballsh si me gjalljen tuaj me ndonje karrike por edhe pas vdekjes suaj me nje monument(mani mend) .
Testi themelor i qyteterimit te nje njeriu te nje grupi njerezish ,apo te nje populli te tere eshte qendrimi ndaj krimit ,e ne qofte se nje kriminel e nderojme ky eshte fundi moral i nje kombi .Ne rastin tone fundi moral i shqiptareve te Mallakastres .
Pra ne folem ketu per nje krim ,po kur i kalojme ne dy krime e larte gjuha shqipe (qe dhe ate e kemi kriminalizuar) ka nje fjale tjeter ,masaker (mase + krim =madakrim ose krim ne mase ) veper qe ai e ka kryer mesa une di .Do ye them tre raste pa i zberthyer (analizuar) ato .1 .Krimet ne Mirdite per vrasjen e Bardhok Bibes se bashku me Tuk Jakoven .2 .Vrasjet ne Dumre gjate luftes te banoreve qe spranuan te behen komunista .Ne Derra behemi thane ata po komunista jo dhe ai i pushkatoi .3 .Perpilimi i listes emerore te 400e ca vetave ne Titane per internim e pushkatim me rastin e hedhjes se bombes ne ambasaden Sovjetike .
Pra mendoj se vendosja e emrit te M .Shehut eshte kunderkushtetuede dhe kunderqyteteruese .E kunderta ,heqja eshte qyteteruese .
Faleminderit .