Dr. Çelo Hoxha merr drejtimin e ISKPK-se

 

Historaini i mirënjohur Dr.Çelo Hoxha eshtë zgjedhur drejtori i ri i Institutit të Studimeve të Krimeve dhe Pasojave të Komunizmit.  Zgjedhja e z. Hoxha  eshte bere nga bordi drejtues ne nje gare me kater kandidate ku z. Hoxha  ka mare shumicen e  votave te natareve te bordit drejtues që ne raundin e pare

Dr Çelo Hoxha zëvendëson ne krye te ISKPK-se Agron Tufën, i cili para pak kohesh kërkoi azil në Zvicër,. Me pare z Hoxha ka ushtruar detyren e zv-drejtorit te ketij instituti  .

Celo Hoxha eshte autor i një libri per krimet e luftes se komunisteve ne shqiperi  , i cili ka shkaktuar mjaft debate se fundmi, ku spikat një listë prej 265 emrash, të cilët cilësohen si persona të përfshirë në krime lufte.libri.  Ai  u vi ne qender te sulmeve politike e mediatike te grupimeve e individeve komuniste nga mazhornca  ish komunste deri ne niovele te larat te  pushtetit  . Zgjedhja e z. Hoxha pritet të ruaj vazhdimesine pozitive ne perpjekjet per zbardhjen e krimeve te komunizmit ,qe eshte edhe misioni kushtetues i ketij instituti ,