Dom Shtjefën Kurti një nga 100 viktimat më të spikatuar të komunizmit

Instituti Polak Kamynski i Studimit te Krimeve te Komunizmit , midis dhjetra miliona te vrare nga rregjimet komuniste kudo , liston ne 100 viktimat më te spikatur nga tere bota , Dom Shtjefen Kurti .

TEKSTI:
Dom Shtjefen Kurti

” Prift dhe i Lumnuar i Kishes Katolike. I arrestuar me 1946 per shkak te dergimit te nje letre Papes, ku e informoi ate per persekutimin e Kishes. Denimi me vdekje i tij u ndryshua me vone ne 20 vjet burg. Me 1963 ai eshte liruar nga dhenia e amnistise, u arrestua serish me 1967 per shkak se rezistoi deri ne fund sekularizimit te nje ndertese te Kishes Katolike dhe u denua pastaj me pune te detyrueshme.
U arrestua prape me 1970 per arsyen e vetme se fshetas kishte pagezuar nje femije me ritet e katolicizmit. Ai u denua me vdekje dhe u ekzekutua nga nje skuader speciale pushkatimi me 20, nentor 1971. “