Dhunohen varret e Martirëve të Demokracisë në Lushnjë

Nga Nebil Çika *

Keta nuk behen dot njerez !
Barbarite komuniste ne kete vend nuk kane fund Keto jane varret ne Varrezat e Deshmorve ne Lushnje , të martirve te masakrës komuniste te Matjanit ne Lushnje te vrarë pa gjyq nga partizanët komuniste te komanduar nga Mehmet Shehu e Dushan Mugosha dhe te nderuar me dekret nga Presidenti i Republikes me titullin e larte “Martirë te Demokracise ”
Ne menyre me antinjerezore e vandale nga keto varre jane shkulur emrat e martireve .nderkohe qe autoritetet e zbatimit te ligjit heshtin.edhe pse dhunimi i varreve eshte nje krim i denuar penalisht . Duket qarte qe eshte nje veprim i qarate politik pasi varret e deshmoreve komuniste pak metra larg tyre nuk jane prekur ,perkundrazi jane restauruar ne nje fond te posacem te qeverise te menaxuar nga Ministria e Mbrojtjes . E gjithe kjo ndodh nen kujesin e vecante te Bashkisë Lushnjë qe ka ne administrim kete varreze deshmoresh dje qe perdoar dhe ka detyrimin ligjor të ruaj e mbirëmabaje varret pa dallime te bindjeve politioke atyre qe prehen atje .
Kjo.eshte prova me e qarte që nen qeverisjen e Rilindjes komuniste , lufta e klasave ndaj antikomunistëve ,te gjalleve e te vdekurve vazhdon.

*Kryetar i Shoqates Antikomuniste e te Perndjekurve Politike te Shqiperise