Dhimbjet e Flutura Açkës, komunistja kobëzezë Genta Kaloçi dhe lugati enverist Arben Duka

Pastaj hajde e mos thoni se shumica e intelektualëve shqiptarê janë djaj, dreqër, shtriganë, pa përsosje morale, mendore, zemër zi e shpirtprishur. Nëse i krahasojmë me masën e gjerë popullore do të vërejmë se më të poshtër se intelektualet s’mund të ketë. Ama dhe kafshët më të egra s’mund të krahasohen me këta. Ia kanë nxjerrë bojën, as një farë shije, arome e shkēqim nuri s’ kanë fytyrat e tyre, as një farë ndieshmërie e perceptimesh morale, mendore e shpirtërore. Si është e mundur kjo, ç’ēshtë kjo gjëmë e nëmë intelektuale shqiptare? Duam ta hamë njëri tjetrin, të gëzohemi në fatkeqësitë e njëri tjetrit, e të pikëllohemi në sukseset e njëri tjetrit, të na mbushet zemra me gëzime kur profesoreshës, studiueses, romansieres e poetes Flutura Açkës i vdes në moshë të njomë i vetmi djalë i saj. Këtë e bëjnë vetëm personat me të meta të mëdha njerëzore e intelektuale, me ndotje të errëta kobëzeza e të padukëshme djallëzore, me ndërtime arkitekturale retarduese shpirtërore, ato janë: intelektualja komuniste kobzezë, Genta Kaloçi dhe lugati enverist Arben Duka, të cilët i këndojnë vdekjes së djalit të vetëm të Flutura Açkës. Budallatë, lavdërohen e gëzohen me vdekjen e tjetër kujt, sikur ata dhe fēmijët e tyre do jenë të përjetëshëm. Vetëm të çmendurit gëzohen me vdekjen e tjetër kujt, të mençurit brengosen për vdekjen e tyre.
E di se e dini, por t’ua përkujtojmë juve, Genta Kaloçi e Arben Duka, pērkujtimi ēshtë e kundērta e harresës suaj, se vdekja ështē pjesë përbërëse e jetës suaj dhe fēmijëve tuaj, prandaj askush s’ka tē drejtë t’i gëzohet vdekjes së dikujt tjetër, pasi ajo depërton e hy në çdo shtëpi, sikurse që do hyjë dhe nē shtëpitë tuaja për t’ju gllabëruar e shuar dhe juve nga faqja e kësaj toke
@S.Mehazi
9 maj 2018