Browsing Category

OPINION

Shekulli i përgjakur i Komunizmit

Nga Stephen Kotkin Botuar në Wall Street Journal 07/11/2017 Këtë javë, një shekull më parë, komunizmi sundoi perandorinë ruse, shteti më i madhi në botë në atë kohë. Lëvizjet e majta të llojeve të ndryshme kanë qenë të…

Lufta për pushtet e territore në kohë kolere!

Enver Bytyçi Mbrëmë kam shkruar një status në faqen time të FB me të cilin kam kritikuar me fakte qëndrimin e dy-tre përfaqësuesve me influencë në Lidhjen Demokratike, të cilët po përpiqen ta kthejnë LDK-në nga parti e Ibrahim Rugovës në…

Kosovë: Krizë politike në kohë pandemie

Lidhja Demokratike e Kosovës tha se do të mbledhë nënshkrimet për të çuar në parlament mocionin e mosbesimit për qeverinë e kryeministrit Albin Kurti. Sipas Kushtetutës së Kosovës, mocioni i mosbesimit ndaj qeverisë mund të…

 Virusi Corona, izolimi dhe pasojat

nga Alexander Görlach .dw Virusi Corona ka hapur shumë çështje dhe pyetje - jo vetëm për shëndetin e njeriut dhe krizën ekonomike, por edhe për bashkëjetesën mes njerëzve, Për momentin jemi duke jetuar…

ZOTNI MËSUES!

ZEF ZEFI Si ish mësues mendoj se nëse sot ka ankesa të vërejtshme e të dukshme për shoqërinë shqiptare në tërësi, vetë shoqëria si "lëndë e parë" nuk del në jetën e përditshme pa kaluar nëpër duart e dy "fabrikantëve"; familja dhe…

Beteja është për Kombin !

Nga Albert Avduli Lulzim Bashës i mbeti detyra historike, që betejën mos ta bëjë për partinë, për pushtetin, por për Kombin. Jo kombin, por për Shqipërinë, mund t'më gjejë gabim dikush. Një vënd mëmë i fortë, nënkupton çdo pjesë të…

Kohë midis… Me Europën apo Amerikën!

Enver Bytyçi Dikur Shqipëria ishte fushë beteje midis Fuqive e Lindjes dhe të Perendimit. Në njërën anë Bizanti, Perandoria Osmane, Rusia dhe në anën tjetër Gjermania, Austro-Hungaria, Britania e Madhe dhe SHBA-të. Te kjo përplasje e ka…