Browsing Category

OPINION

The Momentum – për Lulzim Bashën-

Nga Erl Kodra E kam mbështetur Partinë Demokratike si të vetmen shpresë reale politike që mundet t'i bëjë ballë Shtetit të Mafias. Aksioni i saj politik, pavarësisht pritshmërive të mëdha, ka qenë konsistent dhe i qëndrueshëm. PD është…

KOMUNISTET E FIDANISHTES FASHISTE

Nga Mona Rusi Nga ç'po na shikojnë sytë dhe po na dëgjojnë veshtët, i bije që një pjesë e mirë nga soji i komunistëve shqiptarë të na qenkej rritur në fidanishten e fashizmit.... Fallsifikimi i kësaj të vërtetë nga propoganda enveriste…

Shëmbeni këtë mur Mr. Gorbachev!

Nga Moza Boletini Washington D.C., Nëntor 2019 "Shëmbeni këtë mur Mr. Gorbachev!" Me këto fjalë do t'i drejtohej Presidenti Amerikan Reagan nga Porta Triumfale e Branderburgut, në vitin 1988 në Berlin Gorbachev-it. Dhe vërtetë, më 1989…

Festojeni partinë rilindca

Nga Zef Zefi Festojeni partinë shokë veteranë që u lindët pas Luftës Çlirimtare. Veteranë që , s'dinit të lidhnit jo gjalmën e pushkës, po as atë të brekëve, kur kriste pushka për liri. Kërpudha parazitare mbi trupin e përdhosur të…

Konsistenca amerikane dhe pabesia e Tiranës zyrtare

Enver Bytyçi Metju Palmer ishte në Beograd dhe në Prishtinë. Kjo vizitë kishte një karakteristikë të veçantë. Palmer deklaroi nga Prishtina se pavarësia e Kosovës është e pakthyeshme, ndërkohë që në Beograd ka paralajmëruar Serbinë se ajo…