Browsing Category

ART KULTURE

Gjëra të pangulitura

Nga Astrit LULUSHI/Dielli Njeriu thotë se ka mësuar nga jeta e historia dhe krenohet, por shpesh gabimet përsëriten, çka tregon se mësimi nuk është nxënë. Është pranuar, të paktën fillimisht, se periudha e sundimit komunist u…

Mbi mundësitë dhe kufijtë e faljes

Teksa po lexoja librin “Lulja e Diellit” të Simon Vizental-it, ndjeva një shtysë të brendshme të reagoja dhe jepja opinionin tim mbi mundësitë dhe kufijtë e faljes, trajtuar aq gjërësisht në këtë episod të jetës së autorit.…

HESHT, MOS FOLË !

Nga AZIS NESIN Hesht, mos folë, është turp, fashite zërin, në fund të fundit hesht, dhe, nëse fjala është e argjendtë, heshtja është floriri vetë. Të parat fjalë që dëgjova që fëmijë, kur qaja, qeshja, luaja, më thoshnin:…

MIDIS NESH PASKA DY BOTE..!!

Nga Robert Haxhi ---------------------------------------------- Sot ka plasur e perplasur Midis nesh paska dy bote Ne nje ane jane tradhetare Dhe ne tjetren patriote ------------------------------------------------ Ne nje ane jan…

Hakërrim . Poemë nga Ali Asllani

Nga Ali Asllani Që nga Korça gjer te Shkodra mbretëron një errësirë, nëpër fusha, nëpër kodra, vërshëllen një egërsirë! Pra, o burra, hani, pini, hani, pini or' e ças, Për çakallin, nat' e errët, është ras' e deli…

Nderohet humanisti britanik Herbert

Në Tiranë, u përurua studimi kushtuar humanist britanik Aubrey Herbert. Ai është i njohur në Shqipëri për ndihmesën e tij në forcimin e shtetit të ri shqiptar nga fillimi i shekullit të kaluar. Instituti i Studimeve Historike…

Lasgushi

Sulejnan Mehazi ME RASTIN E DITËLINDJES: 27.12 1899, TË POETIT LASGUSH PORADECI Poezia për Lasgush Poradecin është produkt njerëzor i një bote tjetërfare nga realja, natyrorja që shpreh një kumtim, shpresë dhe mbresë për…