Browsing Category

ART KULTURE

Nderohet humanisti britanik Herbert

Në Tiranë, u përurua studimi kushtuar humanist britanik Aubrey Herbert. Ai është i njohur në Shqipëri për ndihmesën e tij në forcimin e shtetit të ri shqiptar nga fillimi i shekullit të kaluar. Instituti i Studimeve Historike…

Lasgushi

Sulejnan Mehazi ME RASTIN E DITËLINDJES: 27.12 1899, TË POETIT LASGUSH PORADECI Poezia për Lasgush Poradecin është produkt njerëzor i një bote tjetërfare nga realja, natyrorja që shpreh një kumtim, shpresë dhe mbresë për…

DY ORË ME ALI ASLLANIN…

Nga Agim Shehu Qeveritë që bënë ç’bënë erdhën e ikën; atij as i bënë, dhe ai as u bëri zhurmë. I adhuruari i veçantë i tij, Naimi shkroi për Shqipërinë “Përsipër lulez e gjethe, brënda argjënd e flori”. Në ka Shqipëria shumë thesare,…

DEGJO TI O STUDENT NGELES !

Nga Robert Haxhi ----------------------------------------------------- Ke kaq dit ti student ngelës Që ja fut si kau pelës Te hapesh dyert do çelës Ndryshe i vjen verdall thelës ----------------------------------------------------…