Browsing Category

ART KULTURE

“Dëshirë” poezi  nga Murat Toptani

DËSHIRË nga Murat Toptani I Sa past dielli zjarm e dritë, Sa herë perëndoftë e gdhiftë ditë, Sa ndërroftë koha dimën e verë, Çelin lule të bukra me erë, Sa biftë bari e çel gjeth e fletë, Sa rrjethshin lumnat, sa past…

Ja pse vjen Flenkestein ne Tirane

https://www.facebook.com/boldnews.al/videos/2240184316239821/ ZOTI KNUT MOS U TUT ----------------------------------------- Flenkeschtein tu befte nena Sa bukur te vente kenga Keput nja dy tre te renda Dy tre pordhe e dy tre fenda…

Gjëra të pangulitura

Nga Astrit LULUSHI/Dielli Njeriu thotë se ka mësuar nga jeta e historia dhe krenohet, por shpesh gabimet përsëriten, çka tregon se mësimi nuk është nxënë. Është pranuar, të paktën fillimisht, se periudha e sundimit komunist u…

Mbi mundësitë dhe kufijtë e faljes

Teksa po lexoja librin “Lulja e Diellit” të Simon Vizental-it, ndjeva një shtysë të brendshme të reagoja dhe jepja opinionin tim mbi mundësitë dhe kufijtë e faljes, trajtuar aq gjërësisht në këtë episod të jetës së autorit.…

HESHT, MOS FOLË !

Nga AZIS NESIN Hesht, mos folë, është turp, fashite zërin, në fund të fundit hesht, dhe, nëse fjala është e argjendtë, heshtja është floriri vetë. Të parat fjalë që dëgjova që fëmijë, kur qaja, qeshja, luaja, më thoshnin:…