Browsing Category

ART KULTURE

Nekrologji

Nga Albert Avduli U lind në shtator 1939 E vranë në maj 2020 Në lindje s'pati stinë, se fasha e zezë kishte mbuluar vendin Ajo vjeshtë ishte zi, jo verdhë Në vdekje, stinë nuk pati gjithashtu Qyteti ishte shpallur zonë e kuqe Ajo…

LIBRI I RI - “JAM ATJONI” BOTIM NGA EDITORIA “IWA BOGDANI” Shoqata Ndërkombëtare e Shkrimtarëve “IWA Bogdani”, me qendrat në Bruksel dhe Prishtinë, tashmë jep dhe çmimin letrar ndërkombëtar “Atjon V. Zhiti”, me motivacion “Për pasionin…

KOHA ME MAKS VELON DHE KOHA PA MAKS VELON

Nga Visar Zhiti Maksi na la dje. Edhe sot. Edhe nesër… Me të marrë lajmin tronditës, gjithë kohës kam menduar për të, kemi folur për të me miqtë e përbashkët në Tiranë, por dhe në Itali, edhe përtej oqeanit, në SHBA. Dhëmbja…

I ngjajmë atdheut. Poezi nga Albert Avduli

I ngjajmë atdheut. Atdheu i varfër, ne si ai. Atdheu i zhvatur, ne të rjepur Atdheu i trembur, ne frikacakë Atdheu llapashitet në banalitete shtetërore, ne baltosemi në moçalin e lagjes. Atdheu na denigron të gjithëve, ne përbuzim të…

Kosova kërcënohet nga Serbia e Madhe

Nga Frank Shkreli Autori dhe eksperti i çështjeve ndërkombëtare dhe të Evropës jug-lindore, Profesori i shkencave politike dhe i historisë në universitetin “Aleksandër Moisiu” në Durrës, Enver Bytyçi, pati mirësinë të më…

Mbreti i Republikës dhe stomaku.

Nga Albert Avduli Në këto javë, veç një hymn duhet të këndohej. Marshi optimist kushtuar mjekëve. Ata janë në shënjestrën e djallit. Tej këtij konstatimi, është dita pa dritë e popullsisë . Disa çaste prej saj. . . Kapele për…

POETI QË I KËNDOI LIRISË

Nga Av. Xhafer Sadiku Zisi Vangjeli, intelektuali me 2 universitete dhe 9 gjuhë të huaja, me shtetësi amerikane, la Amerikën dhe Francën me dëshirën e mirë për të dhënë dituritë e tij në Atdhe. Por sunduesit e atdheut e degdisen në…