Browsing Category

EDITORIAL

Pse 9 maji nuk është festa jonë !

Nga Nebil Çika 8 dhe 9 maji janë ditët kur Evropa e ndare festonte fitoren mbi nazizmin nga që përkon me hyrjen ne Berlin te 1945 te forcave aleate. Duke shfrytëzuar ndryshimin e orës së Moskës me orën e Evropës perëndimorë Bashkimi…

“Si qeni nga zinxhiri !”

Nga Nebil Çika Dje isha në Vlorë,gjatë gjithë rrugës ish vetëm un në autostradë ,as makina ,as njerëz në të dy anët e rrugës. Këmbë njeriu- kur i thonë ! Vetëm pot-blloqe me policë e ushtarë . U kujdesa mos shihja ndonjë fshatar që…

Midis virusit kinez dhe sistemit kinez !

Nga Nebil Çika Fakti që kryeministrit Rama ka vendosur që Shqipëria të tërhiqet përkohësisht nga neni 8 dhe 11 i Konventës për Mbrojtjen e të Drejtave dhe Lirive Themelore të Njeriut me anë të një note verbale të dërguar pranë Këshillit…

(S)a e meritojmë lirinë ?!

Nga Nebil Çika Kjo logjika e dorëzimit te lirive të drejtave themelore të njeriut nga frika e vdekjes prej virusit kinez është logjikë skllavi . Ka një fenomen te çuditshëm ne Shqipëri ku ë gjithë ta që kundërshtojnë shkeljet e…

Koronadiktatura

Nga Nebil Çika Doli prapë në tv lideri suprem i Surelit në një monolog propagandistik të radhës ju drejtua shqiptareve me rolin e shpëtimtarit te madh te kombit .Tha se burgimi i rëndë që parashikoi me ligj ndaj atyre që nuk zbatojnë…

Ç’lind nga macja gjuan minj !

Nga Nebil Çika * Para pak kohesh me një letër te hapur i kërkova kryeministrit Edi Rama qe ne situatën e vështire te masave te izolimit qe ai ka marre ne kuadër te pandemisë se kovid19 , t’iu jepte te paktën nga një këst te…

Mungesa e transparencës është diktaturë !

Nga Nebil Çika Sa e rëndësishme është transparenca e qeverise në pandemi !? Tani po shikoj live përfaqësuesit e ministrisë se shëndetësisë dhe emergjencës civile te Greqisë ne konferencë për shtyp. Dalin çdo dite ne te njëjtin ore…