Browsing Category

EDITORIAL

Jepni fund “taksës së gjakut” !

Nga Nebil Çika* Gjithnjë e me shume të përndjekurit politikë antikomunistë po pengohen të marrin informacion për përndjekjen e tyre nga Sigurimi i Shtetit gjatë diktaturës komuniste në Shqipëri. Përveç pengesave te ligjit dhje mungesës…

Ditët e qëndresës: Ne nuk harrojme ! Nebil Çika * Ne data 20-21-22 maj për çdo vit ne përkujtojmë “Ditët e Qëndresës “ antikomuniste . Ky është një aktivitet i Shoqatës Antikomuniste e të Përndjekurve Politike te Shqipërisë ,…

S’është pandemi ,por diktaturë

Nga Nebil Çika* Duhej që Inspektorati Shtetëror Shëndetësor të kërkonte mbylljen e sinjalit të transmetimit të RTV Ora që të kuptohej hapur se si pandemia po përdoret nga pushteti për që konsoliduar diktaturën e tij . Kreu i qeverisë…

Genta ! Nise nga Gramozi !

Nga Nebil Çika * Kuvendi i Shqipërisë, përmes një projekt-rezolute të posaçme, i kërkon Autoritetit për Informimin e Dosjeve të ish- Sigurimit të Shtetit, që drejtohet nga Gentiana Sula, që gjatë këtij vitit të zbulojë vendvarrimet e…

Janë thjesht terrorristë komunistë !

Nga Nebil Çika Shikoj që shume nga media por edhe komentues “të djathtë” po e trajtojnë dhunën e ushtruar sot nga qeveria ndaj protestuesve ne Tiranë si një demonstrim qe ndodhi ne 9 maj ditën e fitores ndaj nazizmit një…

Pse 9 maji nuk është festa jonë !

Nga Nebil Çika 8 dhe 9 maji janë ditët kur Evropa e ndare festonte fitoren mbi nazizmin nga që përkon me hyrjen ne Berlin te 1945 te forcave aleate. Duke shfrytëzuar ndryshimin e orës së Moskës me orën e Evropës perëndimorë Bashkimi…