Browsing Category

EDITORIAL

S’është pandemi ,por diktaturë

Nga Nebil Çika* Duhej që Inspektorati Shtetëror Shëndetësor të kërkonte mbylljen e sinjalit të transmetimit të RTV Ora që të kuptohej hapur se si pandemia po përdoret nga pushteti për që konsoliduar diktaturën e tij . Kreu i qeverisë…

Genta ! Nise nga Gramozi !

Nga Nebil Çika * Kuvendi i Shqipërisë, përmes një projekt-rezolute të posaçme, i kërkon Autoritetit për Informimin e Dosjeve të ish- Sigurimit të Shtetit, që drejtohet nga Gentiana Sula, që gjatë këtij vitit të zbulojë vendvarrimet e…

Janë thjesht terrorristë komunistë !

Nga Nebil Çika Shikoj që shume nga media por edhe komentues “të djathtë” po e trajtojnë dhunën e ushtruar sot nga qeveria ndaj protestuesve ne Tiranë si një demonstrim qe ndodhi ne 9 maj ditën e fitores ndaj nazizmit një…

Pse 9 maji nuk është festa jonë !

Nga Nebil Çika 8 dhe 9 maji janë ditët kur Evropa e ndare festonte fitoren mbi nazizmin nga që përkon me hyrjen ne Berlin te 1945 te forcave aleate. Duke shfrytëzuar ndryshimin e orës së Moskës me orën e Evropës perëndimorë Bashkimi…

“Si qeni nga zinxhiri !”

Nga Nebil Çika Dje isha në Vlorë,gjatë gjithë rrugës ish vetëm un në autostradë ,as makina ,as njerëz në të dy anët e rrugës. Këmbë njeriu- kur i thonë ! Vetëm pot-blloqe me policë e ushtarë . U kujdesa mos shihja ndonjë fshatar që…

Midis virusit kinez dhe sistemit kinez !

Nga Nebil Çika Fakti që kryeministrit Rama ka vendosur që Shqipëria të tërhiqet përkohësisht nga neni 8 dhe 11 i Konventës për Mbrojtjen e të Drejtave dhe Lirive Themelore të Njeriut me anë të një note verbale të dërguar pranë Këshillit…

(S)a e meritojmë lirinë ?!

Nga Nebil Çika Kjo logjika e dorëzimit te lirive të drejtave themelore të njeriut nga frika e vdekjes prej virusit kinez është logjikë skllavi . Ka një fenomen te çuditshëm ne Shqipëri ku ë gjithë ta që kundërshtojnë shkeljet e…