Bardhi i PD publikon pjesmarrjen në votim sips monitorimit të sajë

 

Po përjetojmë në këto moment fundin e një horri në politikë. Ka rënë viktimë e maskaradës që kishte përgatitur me votimet e sotme. Eshtë refuzar në mënyrë masive dhe tani si i mbyturi kërkon të shpëtojë duke u kapur pas fijes së kashtës që është manipulimi i shifrave të vpotuesve.

Rama ka shtuar përmes veglave të veta në KQZ, 240 mijë votues, të cilët nuk kanë shkuar në qendrat e votimit. Sipas shifrave reale të PD për të cilat Sekretari i Përgjithshëm i PD, Bardhi deklaroi se sot kanë votuar vetëm 534 mijë votues ose 15.2% e numrit total të votuesve, ndërkohë që sipas shifrave të manipuluara nga KQZ ky numër rritet në 21% ose 771 mijë votues që i korrespondon votave që PS ka marrë dy viet më parë.

Sekretari i Përgjithshëm i Partisë Demokratike Gazmend Bardhi ka hedhur poshtë shifrat e bëra publike nga KQZ-ja.

Në një deklaratë për mediat, Bardhi u shpreh se opozita ka pasur njerëzit e saj në terren dhe i ka shifrat e sakta.

Bardhi akuzoi KQZ-në se ka vonuar publikimin e shifrave të votuesve duke i manipuluar.

‘Refuzimi i Ramës po çon në manipulim dhe mbushje të kutive. Këto janë zgjedhjet e para ku 3 orë pas mbylljes së procesit, shqiptarët nuk e dinë numrin e saktë të votuesve.

KQZ me urdhër të Edi Ramë ishte përfshirë në një manipulim kriminal të shifrave të pjesëmarrjes.

PD ka monitoruar të gjitha qendrat e votimeve dhe rezultatet janë si më poshtë vijon:

Bashkia

Votues %
Belsh 5,218 20.78%
Berat 13,428 16.85%
Bulqizë 6,979 23.64%
Cërrik 5,065 13.79%
Delvinë 2,276 15.36%
Devoll 5,830 17.37%
Dibër 10,120 17.82%
Divjake 8,433 19.90%
Dropull 1,676 8.38%
Durrës 33,580 13.35%
Elbasan 29,870 17.94%
Fier 30,450 18.76%
Finiq 3,032 9.92%
Fushë – Arrëz 2,239 24.73%
Gjirokastër 7,325 17.04%
Gramsh 5,720 21.06%
Has 2,253 14.25%
Himarë 2,490 10.95%
Kamëz 9,630 9.66%
Kavajë 4,930 7.78%
Kelcyre 1,730 18.09%
Klos 1,935 12.41%
Kolonjë 3,230 20.70%
Konispol 2,230 19.85%
Korçë 14,380 13.21%
Krujë 11,532 18.50%
Kuçovë 6,490 14.54%
Kukës 6,289 14.18%
Kurbin 3,989 7.00%
Lezhë 9,235 10.68%
Libohove 902 15.39%
Librazhd 8,650 26.20%
Lushnje 18,050 17.46%
Malësi e Madhe 4,730 10.59%
Maliq 8,121 16.58%
Mallakaster 5,935 18.82%
Mat 3,735 12.64%
Memaliaj 3,151 19.64%
Mirditë 4,735 16.80%
Patos 7,725 22.16%
Peqin 3,895 13.08%
Përmet 3,135 19.25%
Pogradec 8,390 11.69%
Poliçan 3,598 26.86%
Prrenjas 5,789 23.22%
Pukë 3,170 26.27%
Pustec 1,530 35.09%
Rrogozhinë 3,105 9.87%
Rroskovec 5,435 21.72%
Sarandë 6,780 14.70%
Selenicë 4,398 16.47%
Shijak 5,024 14.12%
Shkodër 10,980 6.67%
Skrapar 2,835 20.42%
Tepelenë 3,625 28.55%
Tiranë 105,102 15.86%
Tropojë 3,215 14.70%
Ura Vajgurore 4,982 16.19%
Vau i Dejës 3,532 9.12%
Vlorë 23,178 14.32%
Vorë 5,512 18.80%
Total 534,528 15.