Bardh Spahia tregon shkresën: Vetëm 90 persona të operohen në muaj!

Deputeti i Partisë Demokratike, mjek në profesion, Bardh Spahia ka reaguar dhe ka zbardhur për publikun skandalin e fundit të qeverisë Rama. Sipas dokumentit të publikuar nga Spahia ministria udhëzon spitalet në lidhje me operacionet që duhet të kryejnë dhe kufizimin e tyre në vetëm 90 operacione. Në reagimin e tij Spahia thotë:
“Vetëm 90 persona në muaj kanë të drejtë të kenë ndërhyrje kirurgjikale, sipas kësaj shkrese të Ministrisë së Shëndetësisë, ndërsa vetëm 65 të tjerë mund të planifikohen!
Kjo çmenduri llogjike në fakt e ka burimin tek koncesioni korruptiv i sterilizimit të instrumentave mjekësorë.
E kam denoncuar që në fillim, koston e koncesionarit për sterilizimin e tre niveleve të seteve të veglave, seti i madh me mbi 50 instrumenta me kosto rreth 200 euro, seti i mesëm me 40-50 instrumenta me kosto rreth 150 euro dhe seti i vogel me 30-40 instrumenta me kosto rreth 100 euro).
Edhe për ndërhyrjet më të vogla që kërkojnë 2-3 instrumenta, koncesionari i sterilizimit ofron vetem setin me të paktën 30-40 vegla, pra 10 fishin e veglave që nevojiten.
Normal, kjo ka çuar në rritjen e kostos së sterilizimit shumëfish, përtej cdo parashikimi. Çfarë bën Ministria? Koncesionari nuk preket e as kontrata skandaloze, por zgjidhja gjendet në kurriz të shëndetit të pacientëve: u vë plan sëmundshmërisë dhe kurimit!!!
Pra qesja e taksave të shqiptarëve shqyhet për koncesionet dhe shtrëngohet për shëndetin e tyre! Deri tek shëndeti shkon makutëria e pandarë nga paaftësia epike!”