Av. Altin Goxhaj : Pse i do Erion Veliaj 56 arkivole për foshnja ?!

Aktivisti i njohur i te drejtave civile Av. Altin Goxhaj , ka një shpjegim shumë origjinal për blerjen nga bashkia Tirane te 130 arkivoleve , 56 prej tyre për foshnja fëmije nen një vjeç. Ne nje postim ne fb av Goxhaj ka analizuar këtë “lajm horror “ dhe ka argumentuar arsyet , sipas tij te këtij veprimi te kreut te bashkisë Erion Veliaj .
Ja reagimi i plote e Av. Goxhaj
Ore se s’më del e keqja! Duke qenë se në çdo rekomandim të OBSH dhe çdo eksperience të deritanishme i mungon ky rekomandimi i blerjes së 40% arkivoleve për foshnja deri në 1 vjeç, (56 arkivole për foshnje deri në 1 vjeç në 136 arkivole bëjnë 40%), përse t’i kenë ble vallë?

A e mbani mend atë historinë me foshnjat që vdiqën në Maternitetin e Tiranës në vitet ’70, histori që nuk u zbardh kurrë?!

Ku ndodhen këto 56 foshnja që pritet të vdesin shpejt (sepse nuk blihen arkivolet e foshnjave për tu magazinuar)?

Mos janë fëmijë rruge? Befotrofi (shtëpia e foshnjës)? Se ata te Maternitetet as që bëhet fjalë se aty ka një person fantastik dhe me integritet të nivelit më të lartë! Për çfarë do vdesin se nga Korona s’ka shans! Do ishte rast unik në planet! As në Kinë me 1 miliardë e gjys rob s’vdiqën kaq foshnja! E le më në Italinë e 60 milionë banorëve jo e jo!

Po nga bota e krimit ndërkombëtar, çfarë të dhënash na vijnë? Përse shërbejnë arkivolet e foshnjeve?
🔴 Për të sajuar vdekje fallco në dobi të trafikimit të fëmijëve për qëllime adoptimi (30-70 mijë dollarë kushton 1 foshnje e trafikuar), shfrytëzimi apo trafiku organesh apo thithje plazme (shkon edhe 1 milionë euro 1 foshnje)!
🔴 Për të varrosur foshnje që vriten për t’ju marrë organet për transplante apo thithje plazme (shkon edhe 1 milionë euro 1 foshnje)..

Nuk po më zë gjumi.. Nga këta çfarë nuk pret! Kur këta po vrasin një Komb të tërë duke shpopulluar Shqipërinë, a mund të ketë limite për ta?!
..
Apo mos po përgatisin ndonjë të pabërë në emër të gjoja Covidit???