Më mirë pa heronj, sesa keqpërdorimi i tyre!

Nga Prof. Assoc. Dr. Enver Bytyçi Ramush Haradinaj ishte për vizitë zyrtare në Tiranë. Dhe është për të kjo vizita e parë që bën në postin e kryeministrit jashtë Kosovës. Për mua kjo është gjithashtu një ngjarje. Dy kryeministra që nuk…

Ana e errët e inteligjencës

Inteligjenca artificiale bazohet mbi një teknologji që u mundëson kompjuterëve të mësojnë vetë. Por ka njëproblem: vetë kërkuesit që e kanë projektuar nuk arrijnë të kuptojnë se në çfarë mënyre makinat i marrinvendimetNjë vit më parë një…

“Killing Pablo”

Flet Mark Bowden, autori i librit investigative mbi Pablo Escobar që ka frymëzuar serialin televiziv “Narcos”: “Luftimi i karteleve të drogës sot është shumë e vështirë, prej mjeteve teknologjike dhe fitimeve gjiganteske.…