Ana e errët e inteligjencës

Inteligjenca artificiale bazohet mbi një teknologji që u mundëson kompjuterëve të mësojnë vetë. Por ka njëproblem: vetë kërkuesit që e kanë projektuar nuk arrijnë të kuptojnë se në çfarë mënyre makinat i marrinvendimetNjë vit më parë një…

“Killing Pablo”

Flet Mark Bowden, autori i librit investigative mbi Pablo Escobar që ka frymëzuar serialin televiziv “Narcos”: “Luftimi i karteleve të drogës sot është shumë e vështirë, prej mjeteve teknologjike dhe fitimeve gjiganteske.…