Kryengritja kundërkomuniste e Zhapokikës

Krahasuar me kryengritjet e mëparshme antikomuniste në Shqipëri, Lëvizja e Zhapokikës ishte një lëvizje lokale, që shpërtheu spontanisht brenda vetes për një kohë të shkurtër: shtator-tetor 1948 dhe pa ndonjë lidhje direkte me lëvizjet e…

Nënvleftësimi opozitar i rrezikut Ruçi

Nga Nebil Çika “Historia përsëritet , një here si tragjedi një herë si komedi” - ka thënë ideologu komunist Karl Marks dhe këtë direktive te tij komunistët shqiptarë me sa duket nuk e kane harruar Kështu , 70 vjet më në një ditë si kjo…

Lopetegui: Shqipëria, një ekip me talente

Ndoshta është treguar pak diplomat, por trajneri i Spanjës, Julien Lopetegui ka befasuar jo pak në një intervistë të fundit të dhënë për “Radio Marca”, teksa ka folur për ndeshjen e radhës kundër Shipërisë më 6 tetor. “Ata arritën që të…

“Vëllazëria e gjakut” kino – koreane

Kina dhe Koreja e Veriut nuk janë të lidhura vetëm nga pikëpamja gjeografike, duke ndarë një kufi prej 1420 kilometrash: në fakt, qysh nga kohëra që nuk mbahen mend, kanë avancuar një marrëdhënie që mund ta përkufizojmë si intime dhe…