NËNË,ERDHËN BARBARËT

Nga Sejdi Peka Në Bregun e Lumit kishte ditë dhe net që nuk pushonte vaji i fëmijve,gjëma e nënave,ofshama e burrave ,nëma e pleqve që kan mbetur në mes të katër rrugve.Në Bregun e Lumit askërkush nuk flinte.Nata kishte rënë.Njerzit kishin…

PËRSE SULMOHET VISAR ZHITI?

PËR TË MOS I LËNË VETËM NË ARENË MES BISHAVE… Nga Gazmend KAPLLANI “Nuk është e rastësishme që Visar Zhiti sulmohet vazhdimisht nga ish kriminelë, bashkëpunëtorë të Sigurimit, xhelatë dhe kopukë të regjimit komunist… Në se mund të…

Mos jeto me gënjeshtra

Nga Aleksander Solzhenicin Eseja e Aleksander Solzhenicin “Mos jeto me gënjeshtra” u botua së pari në “Washington Post” më 18 shkurt 1974. Ajo është mbase gjëja e fundit që ai shkroi në mëmëdhe përpara kolapsit të Bashkimit Sovjetik dhe…

E majta dhe regresi

Rajkard Dervishaliaj Unë nuk jam një teoricien as politikan karriere por i di mirë kuptimet e të dy fjalëve që unë mendova ti vija për titull këtij shkrimi. Dhe ajo që mendoj unë nga ajo që llogjikoj dhe perceptoj është se këto…

Qeveria e “pafëtyrë” e Rilindjes!

Nga Qamil Gjyrezi Rikthimi i vizave nga parlamenti hollandez është një përgjigje reale për qeverinë e “pafëtyrë” të Rilindjes dhe Kryeministrin që nuk “shikon” dhe “dëgjon” Edi Rama! Edi Rama është “kycur” tek Edi Rama! Ky kryeministër…