Konkurrencë mercenarësh mediatikë!

Nga AsProf . Dr .Enver Bytyçi Në fund të shekullit XV nga familja e Shpatajve në Çamëri përmendet dhe emri I Merkur Bua Shpatës. Duke folur për këtë figurë të shquar, në librin e tij “Elenika Anegdhoda”, autori grek K. Satha shkruan se…

TË VËRTETAT HISTORIKE NUK I MBYT DOT “KAZANI”

Nga AV. Xhafer Sadiku Në diskutimet mediatike, historianët titistë dhe islamofobë të Kosovës, nga “kazanet” e Kosovës vazhdojnë të demonizojnë bejlerët dhe Esad Pashë Toptanin. Të dëndur me urrejtje klasore dhe fetare, këta injorantë…