O SOT O KURRË KUNDËR TIJ.

Nga Albina Deda Gjoci E pabesueshme!!! Pa asnje note politike por si nene,si mjeke,si banor i ketij vendi qe Edi Rama e beri te frikshem,te korruptuar,te inkriminuar e totalish te droguar jap “Alarm”. O sot o kurre kunder ketij…

Qasje shpirtërore-teorike për poezinë

Sulejman Mehazi O i dashur miku im, kritiku i artit, arti nuk e do madhështinë, por bukurinë estetike, perceptimin shpirtëror. Prandaj, këtu është gabimi i gjithë poetëve e shkrimtarëve, vrapojnë për t'u bërë të mëdhenj, e nuk…

Të paktën të mos e fyejmë Diasporën !

Nga Bujar Nishani* Shqipëria përpos të tjerave identifikohet edhe për një vecori demografike në raportin global. Ajo ndoshta është shembulli i vetëm i një shteti ku brenda territorit të vet administrativ jetojnë (afersisht) vetëm 40% e…

Maqedonia voton për pushtetin e ri lokal

Në Maqedoni sot po zhvillohen zgjedhjet për pushtetin e ri lokal në 80 komuna dhe Shkupin si njësi e veçantë e pushtetit vendor, i cili në përbërjen e tij ka dhjetë komuna, dy prej të cilave janë me shumicë shqiptare. Të drejtën e votës…

Arrestohet deputeti i NISMA Milaim Zeka

Deputeti i Nismës Milaim Zeka është arrestuar të hënën nga Policia e Kosovës. Express merr vesh se arrestimi i tij ka ndodhur për dyshimet se Zeka ka qenë i përfshirë në një skemë mashtrimi me viza pune në Gjermani për 920 kosovarë…