Deshmi : Amaneti i vellait të Nanë Terezës

Nga Filip Guraziu Mbas viteve 90 te shekullit te kaluem, kam pas fatin qe te njihem me Z. Ludovik Deda ( bir i familjes antikomuniste te Dedejakupve, Shkoder, sot fatkeqesisht nuk jeton ma) i cili banonte ne Itali prej vitit 1944 dhe…

SINDROMET DOWN-e LETRARE

Sulejman Mehazi Na dalin do zëdhënës të letërsisë "elitarë" që na shesën gogla artistike në pazar, ama, kusesi për poezi e art, vetëm për shokët e tyre të artë, nuk bëzënë për ajkë spirituale, por për poezi baltosje rurale.…

Politika e jashtme e Shteteve të Bashkuara

Gjatë viteve të fundit, Shtetet e Bashkuara kanë përballuar sfida me shtrirje mjaft të madh për sa u përket raporteve me Korenë e Veriut, Kinën dhe Rusinë, përveçse në impenjimin e fortë për të mundur terrorizmin ndërkombëtar, por…