Pretekst banal në vend të shkakut real.

Nga Zef Zefi Të gjithë mbishkumbinasit kanë të njejtën të folme sidomos në qasjen fonetike qoftë bashtingllor po sidomos zanor të cilat veç e zbukurojnë melodicitetin e saj. Shahini e flet dhe e ka folur gjuhën normative korrekt. Edhe…

URIM DHE THIRRJE PËR VITIN E RI SHKOLLOR

Të dashur fëmijë, nxënës e gjimnazistë në rrethin e Sarandës dhe gjithë vendin, ju uroj shumë suksese për vitin e ri shkollor 2020-2021! Ky vit shkollor është jo normal për shkak dhe të virusit, ndaj fëmijët e klasave të para veçanërisht…

Korrenti elektrik si torturë në kampe e burgje

Nga Kastriot Dervishi Vangjel Rrëmbeci është prej emrave më famëkeqe të kampeve dhe burgjeve të komunizmit. Ndikoi në këtë karrierë fakti se në vitet 1945-1946 kish qenë roje pranë Enver Hoxhës. Shërbimin më të madh, ky ia bëri partisë…

Gjendja e ankthit për Aleksandër Vuçiç

ENVER BYTYÇI Presidenti i Serbisë Aleksandër Vuçiç është në gjendje ankthi. Në SHBA ai u gjend para një të papriture të pakëndshme. Në momentin që do firmoste marrëveshjen e 4 shtatorit në zyrën ovale të presidentit Trump,…