Ambasada amerikane : Njerëzit  e varfër të ngrenë zërin e tyre!

“Le t’i japim fund varfërisë! – E përkujtuar që nga viti 1987 dhe e njohur nga Kombet e Bashkuara në vitin 1992, Dita Ndërkombëtare për Zhdukjen e Varfërisë nxit dialogun dhe mirëkuptimin midis njerëzve që jetojnë në varfëri, komuniteteve të tyre dhe shoqërisë në tërësi”, njoftoi sot Ambasada Amerikane në Tiranë në përkujtim të 17 tetorit.

Sipas ambasadës, “17 tetori ofron një mundësi për të njohur përpjekjet dhe luftën e njerëzve që jetojnë në varfëri, një rast për ta që të ngrejnë zërin për shqetësimet e tyre dhe një moment për të vlerësuar luftën kundër varfërisë.”