“Agjenti i C I A – s”. Sonetë nga Uran Kostreci

“A GJ E N T I I C I A – s”

Nga Uran Kostreci

Xha Sotiri , në Dropull , ruante dhi ;
Greqisht fliste ai , shqip nuk dinte aq mirë ;
E torturuan , në Degë , kuqot qafirë :
I than … takon me Cian në fshehtësi …

Cia , e merr – n’ gjuh t ‘vet – thia , teze , ai !
– Ke pjek me Cia … ! – i shfrynë – Po ,- tha ky fakir .
-Ç’i the ? – Që dhinë e çau dashi me brirë …-
I hyn …me shqelma gjersa i ra zali _

Dhe , n ‘ burg , për hetusin na u ankua :
– S’ di pse kish aq zët , tezen , ai burrë !..
Veç për thian … hëngra aq kopaçe e drurë …

I tham : për Cia Amerike ai u dënua .
Po s’kuptoi i ziu , gjersa , aty ,… u shua !…
As Cia s’ e njohu … agjentin e saj kurrë .

—————————————————————————-
Shënim – Thia = teze ( në gjuhe greke )
Degë = rajon policie ne kohën e komunizmit
Sotir Xoro =dropullit ;u arestua e vdiq ne burg
qe akuzuar kish lidhje me Cian amerikane