Monthly Archives

June 2020

Rreth Profesor Xhevat Korçës

Nga : Mërgim Korça Dy fjalë lexuesit eventual të këtij shkrimi Padyshim që mbas leximit të çdo shkrimi, një farë trysníje mbetëse nuk ka se si të mos vazhdojë tek lexuesi. Pikërisht kjo arësye më nxit t’i shkruaj këto radhë që lexuesi…

SI NA PALLUAN, RILINCAT ME DITËLINDJE

1 Palloshi dhe puna e pallimit Lidhur me keqkuptimin etik, jam i detyruar të justifikohem me shpjegimin e Braçerijonit në "status-skandalin" e tij të Janarit 2016, kur ky u detyrua të transportonte si sizif Fjalorin e Gjuhës së…

Fisniku dhe dreka e pagabuar.

Nga Albert Avduli Fillim i vitit 1998. Në fshatin Klos, Komuna Hekal, organizohej një takim përkujtimor. Kryetar i asaj komune historike ishte një emër shekullor, Rrapo Hamitaj Hekali. Po, e lexuat saktë, ishte ai, Rrapo Hekali dora…

Jepni fund “taksës së gjakut” !

Nga Nebil Çika* Gjithnjë e me shume të përndjekurit politikë antikomunistë po pengohen të marrin informacion për përndjekjen e tyre nga Sigurimi i Shtetit gjatë diktaturës komuniste në Shqipëri. Përveç pengesave te ligjit dhje mungesës…