Monthly Archives

January 2020

Ku po shkojmë ?

Alma N. Lico Një publikim i dokumentuar dhe denoncim i bërë nga ish Drejtori i Institutit të Studimit të Krimeve të Komunizmit, Zoti Agron Tufa, për veprimtarinë e oficerit të Sigurimit të Shtetit, Xhavit Shala, aktualisht në funksione…

Ata janë të gjithë Damianë !

Nga Luan Baçi * Filluan perseri, te gatshem, per te vene pikpyetje, ne çdo vendim marrje te Opozites ,te Partise Demokratike dhe te Kryetarit Lulzim Basha. Pse u pranua Damiani, si perfaqsues i PS ? Po pse, mor te mjere, te tjeret,…

Të përfundojmë atë që nisëm në 1990!

Nga Voltana ADEMI Sot mbushen 30 vjet nga lëvizja e parë qytetare që ishte preludi i ndryshimeve demokratike në dhjetorin e vitit 1990. 14 janari 1990 është përballja e parë frontale në Shqipëri, përballja e shkodranëve me…

Kurrë

Nga Edison Ypi Kurrë nuk i kuptova. Kurrë nuk i desha. Kurrë nuk i durova. Kurrë nuk i mora seriozisht. Kurrë madje nuk më është dukur se kanë ekzistuar. Kurrë nuk na rrahu e njëjta erë. Kurrë nuk na lagu i njëjti shi. Kurrë nuk na terri…