Monthly Archives

May 2019

Gjermani: Çfarë mbetet nga socialdemokratët?

SPD-ja është në krizë identiteti. Në zgjedhjet europiane rrezikon të paguajë për kontradiktat e brendshme të saj dhe për të rrëshqitur në parëndësishmëri Një të dielë pasdite Stephan Weil merr një kërkesë për ndihmë. Guvernatori i Landit…

Si e njoha Xhafer Devën e Fan Nolin?*

Një mbrëmje tetori të vitit 1947, babës tim Hamitit si asnjëherë më parë i ishte shprishur fytyra. I tha nanës që me shpejtësi të na vishte me rroba të trasha. Ishte shenjë se do marrim udhë të gjatë. Ku do të shkonim, nuk dinte…

Zgjedhje të parakohshme parlamentare në Greqi

Pas humbjes në zgjedhjet për Parlamentin e BE të dielën, kryeministri i majtë Aleksis Cipras deklaroi zgjedhje të parakohshme në Greqi. Zgjedhjet mund të zhvillohen më 30 qershor. Një humbje shok për SYRIZA: Në zgjedhjet për Parlamentin…

AFTESIA E PASHTERSHME E RAMES, LETRAT!

Nga Gjergj Hani Më në fund dorëzohem! E pranoj! Deri më sot këmbëngulja që Rama nuk ka asnjë aftësi! E bëja thjesht nga alergjia që më provokon ky individ. Por për hir të së vërtetës më duhet ta pranoj që Rama ka një aftësi të…

Arba, mbesa e Musinesë!!!

Nga Nebil Çika * Një shqiptare është zgjedhuar euro deputete dhe ka bërë krenar shumicën nga ne. Arba Kolalari, pinjolle e një familje të njohur me kontribute e sakrifica te mëdha për vendin e kombin tone ja doli. Jo në Shqipëri por në…