Monthly Archives

April 2019

Rruga Teki Gjonzeneli.

Nga Gezim Zile Në të vërtetë ende nuk ka një rrugë me emër të tillë në Vlorë madje as në Skelë. Ka rrugë me emra heronjsh të kombit, që kanë luftuar me penë e pushkë për formimin e themelimin e kombit shqiptar, ka emra…

“Spartakiada” e krimit!

Nga Nebil Çika Prej ditësh vazhdon në media një debat i ashpër që ka në qendër të tij krimet komuniste në Shqipëri. Nuk është e para herë që hapet ky debat por kësaj radhe pala në krah të krimeve të komunizmit në Shqipëri është angazhuar…

Më shumë se pavarësi: Polonia dhe viti 1918

Polonia e rifitoi pavarësinë e saj pas Luftës së Parë Botërore. Pavarësisht se zhvilloi shumë vizione të shumëfishta ambicioze, ajo dështoi që të rikrijojë shtetin e mëparshëm të saj, Komonuelthin Polako – Lituan dhe të ribënte një hartë të…