Monthly Archives

April 2019

Ata dinë çfarë bëjnë

Nga Alma Liço “Fali o Atë, se nuk dinë ç ́bëjnë“. Kjo lutje e madhërishme e Jezu Krishtit në Kryq më përcjell në çdo moment pushtetin e pafund të mëshirës dhe tolerancës hyjnore. Jezusi kërkoi falje për të gjithë. Fali Pilatin,…

Agron Tufa dhe Pezmi i Marksisteve te Shpelles

Nga Gëzim Basha Ashtu si Putinizmi që me teper se romance ne expresin Tirane-Moske, eshte refleks i perthyerjes ne prizmin e Ankarase, edhe marksizmi dikur na vinte jo direkt prej Moskes por prej Pekinit, fill pas filtrimit neper…

A meriton Shqipëria t’i rikthehen vizat?

Nga Indrit Vokshi Liberalizimi i vizave ka qenë një premtim i Partisë Demokratike në fushatën e vitit 2005 në një kohë kur shqiptarët zinin rradhë para ambasadave. Kohë kur jepeshin 5 mijë euro dhe siguroheshin edhe viza fallco. Ky…

Artur Roshi : Mora mandatin Ballit,jo të Bashës

Nga Artur Roshi Pse pranova të marr mandatin për në parlament ? Emri im në listat e PD tregon qartë se është pjesë e një marrëveshjeje që erdhi si detyrim për ne si aleatë për të mos garuar në zgjedhje dhe të votohej vetëm sigla e…

Lajmëtarja e Paqes në Kosovë!

Nga Moza Boletini SHBA, Prill 2019 Edhe pse e prisja telefonatën e saj, përsëri u preka, njëherësh edhe u gëzova kur i dëgjova zërin e që ishte mirë. Kur vozis me makinë, nuk e përdor celularin, por këtë herë nuk e di çfarë më…