Monthly Archives

December 2018

Lasgushi

Sulejnan Mehazi ME RASTIN E DITËLINDJES: 27.12 1899, TË POETIT LASGUSH PORADECI Poezia për Lasgush Poradecin është produkt njerëzor i një bote tjetërfare nga realja, natyrorja që shpreh një kumtim, shpresë dhe mbresë për…

 Të “pavarurve”

Nga Indrit Vokshi Atyre që kur PDja është në pushtet, mblidhen rreth PSs dhe thonë duhet ndryshim, duhet mbështetur dhe forcuar opozita, se sido qoftë opozita, rrotacioni i bën mirë vendit. Ndërsa kur në pushtet është PSja, ata mblidheni…

Lucas Zeise: Jetë e dyfishtë

Është një prej gazetarëve më të mirë financiarë gjermanë. Por deri në vitin 2014 ka arritur të mbajë një sekret të madh: ishte i anëtarësuar prej 40 vitesh në Partinë Komuniste Gjermane, dikur e financuar nga Republika Demokratike Gjermane…

KUR CAKTOHEJ PRINCI I SHQIPËRISË

Nga Av.Xhafer Sadiku Një nga pretendentët e vetofruar për fronin e Shqipërisë ishte Duka Montpensier. Në një raport dite dërguar Vjenës, ambasadori i Austro-Hungarisë në Londër përshkruante një bisedë për këtë çeshtje: “Më…

DARKA e “Brother Big-ut” orwelljan sonte.

Si sot e katër vjet më parë sipas plagjatures obamjane të "fakenews-it, "big brother-i" pati thirrur gazetarët e "fake-ut" tonë. Gjatë fjalimit të tij direktivor, Big-u pati nxjerrë nga këllëfi i vet e-pistol-ar edhe këtë…