Monthly Archives

November 2018

SHPIRTI SHQIPTAR ËSHTË MBUSHUR ME MËKATE

Të na falni e kërkojmë ndjesë!, i dashuri ynë Mit'hat (Lumo Skëndo) Frashëri, për shkak padrejtësisë e moskujdesjes ndaj veprimtarisë suaj politike, kombëtare, edukative, arsimore, kulturore, publicistike e artistike! Duke u munduar t'i…

Një genocid i pranuar 40 vite më vonë

Me dënimin e dy liderëve të moshuar të Khmerëve të Kuq, Tribunali Special i Kamboxhias ka përcaktuar se krimet e kryera nga regjimi qenë genocid. Dhe i ka dhënë fund një debati mjaft të gjatë. Është konkluzioni i një kundërshtie…

ELBASANI dhe PAVARSIA

Nga Shefqet DELIALLISI Elbasani ka dhënë një kontribut të spikatur në shpalljen e pavarsisë së Shqipërisë në Elbasan e Vlorë. Nëpërmjet telegrameve botuar në “Dokumenta Historike” të Lef Nosit, do përpiqem ta rindërtoj këtë ngjarje të…

AKADEMIK APO PROPAGANDIST POLITIK

Nga Av Xhafer Sadiku Moikom Zeqo të befason me gjuhën e urrejtjes që përdor kundër Mid’hat Frashërit dhe Ballit Kombëtar! Z. Zeqo, si akademik duhet të ishte shembull i një shkencëtari për ne të tjerët dhe jo të frymëzojë terrorizmin e…

Kurbin: Haxhiu rivotohet kryetar i PD-së

Nga Ahmet Zani Në Kurbin është zhvilluar konferenca e Degës së PD-së, rivalë për kreun e kreut janë vënë përballë kryetari dhe zëvëndëskryetari përkatësisht Behar Haxhiu dhe Marjan Tuci. Në përfundim të votimit Behar Haxhiu ka rezultuar…

“Të penduarit” !

Nga Nebil Çika Po shikoj në rrjete shumë shqiptar që janë ekzaltuar nga reagimet e disa "analisteve" kundër Ramës . Reagimi i tyre sot me duket i pështyrë pasi ishin këta që ne 2 dekada , me servilizëm dhe përulje ne shkëmbim te favoreve…